Visofan tarina

Moikka, minä olen Tuire ja toimin yrittäjänä Visofa-päiväkodeissa!

Oma päiväkoti oli aina pienisuuri haaveeni. Kun vuonna 2012 tuli mahdollisuus tarttua rohkeasti yrittäjyyteen, oli se huikeaa ja tartuin siihen innolla. Repussani oli vain vähän tietoa yrittäjyydestä, mutta sitäkin enemmän kokemuksia ja vahva tunne siitä, mitä en halua. Ja sen minä muutin muotoon: MITÄ MINÄ HALUAN.

Halusin päiväkodin, jossa on hyvä olla. Päiväkodin, jonne vanhempien on hyvä jättää oma aarteensa hoitoon. Halusin päiväkodin, jossa aarteella on hyvä olla turvallisten aikuisten ympäröimänä, koko se päivä erossa heidän aarteestaan; huoltajista. Halusin päiväkodin, jossa työntekijöillä, jotka ovat erossa työpäivän ajan omista aarteistaan, viihtyvät ja heillä on hyvä olla.

Kokemani siivittää toimintaani. Muistan mm., kuinka opiskelun ensimmäisen harjoittelupaikan positiivinen työilmapiiri on jäänyt mieleeni tai kuinka sujui ensimmäisen työpaikkani kehityskeskustelu pomoni kanssa; miten sain palautetta hyvää ja kehitettävää. Miten lastenhoitajana otin ensimmäistä kertaa haastavan tilanteen huoltajan kanssa puheeksi tai pidin ensimmäisen VASU keskustelun. Ja miten sujui oman lapseni päiväkotiura. Millaiset olivat ne kaikki ensimmäiset palaverit koskien yrittäjyyttäni, kuinka jännitin, pelkäsin, iloitsin. Jokainen päivä oli ja on edelleen minulle mahdollisuus oppia ja oivaltaa lisää!

HYVÄ OLLA, KUN ARKI TOIMII!

Paras oivallukseni tähänastisen urani aikana on toimiva arki. Kaiken toiminnan lähtökohtana on, että peruspalikat arjessa on kunnossa, niin työntekijöillä, minulla, lapsilla, perheillä, päiväkodissa, kotona, töissä, listaa voisi jatkaa loputtomiin. Siihen minä pyrin, siihen meillä Visofa päiväkodeissa pyritään. Tämä vaatii minusta paljon mm. avointa keskustelua, asioiden esille nostamista ja selkeitä sopimuksia ja työtehtäviä. Lapsenmielisyyttä, iloa, naurua ja huumoria tottakai unohtamatta!

Jos tahdot seurata minun arkeani ja ajatuksiani yrittäjyydestä, työstäni, johtamisesta yms. käy klikkaamassa instagramissa ja Facebookissa seurantaan @visofapäiväkodit. Päiväkotiemme omilla sosiaalisen median sivuilla puolestaan pääset seuraamaan, sitä pienten aarteiden päivittäistä arkea.

Jos puolestaan mielenkiintosi herää toimivaa arkeamme kohtaan ja mielesi tekee kysyä lisää tai tulla jopa eteistä pidemmälle tutustumaan, älä epäröi ottaa yhteyttä! Kerromme mielellämme lisää!

Terveisin,
Tuire Nieminen

Visofa-päiväkotien johtaja, yrittäjä ja ihan tavallinen kolmen lapsen äiti, lisäksi kahdelle puoliäiti ja yhdelle puoliso